Finne Feriehus og leiligheter på Menorca

Høydepunkter på Menorca

  • Mange fine badeviker
  • Mildt klima
  • Lite turister sammenlignet med Mallorca
  • Trivelige småbyer
  • Spektakulær nasjonalpark

Den beste Feriehus og leiligheter på Menorca

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Menorca
Feriehus • 150 m² • 3 Soverom
4,8
(22 vurderinger)
This newly refurbished traditional townhouse which has been tastefully decorated with bright spacious rooms. Providing 3 bedrooms for 5 people on 3 different levels, it gives privicy and open living area with a fully equipped kitchen and a 15m square patio area, This townhouse is stiuated in a family friendly neighborhood and is in the center of the city.With air con throughout and 2 tvs and free wifi this townhouse provided you will a restful base so you can enjoy your spanish experience.
fra kr 2 026 / natt
mer...
Arenal D'en Castell, Menorca
Villa • 90 m² • 2 Soverom
4,8
(11 vurderinger)
Villa Solivent, built in typical Menorcan style, is located in Punta Grossa, just a few metres from the sea and can accommodate 4 people. The single-storey holiday home has a cosy living room with fireplace, a well-equipped kitchen, 2 bedrooms and a bathroom. Wi-Fi, fans, a satellite TV, a high chair, a baby cot and a parking space are also at your disposal. The adjacent greenhouse equipped with Mediterranean plants, garden furniture and a hammock invites you to enjoy a relaxing holiday thanks to the barbecue facilities and a beautiful ambience. Outside you will also find a pool and a cover...
fra kr 1 980 / natt
mer...
Cala Blanes, Menorca
Leilighet • 60 m² • 1 Soverom
3,9
(15 vurderinger)
In Ciutadella, the holiday apartment "Apartamento Lurdes" offers an excellent view of the mountain.This 60 m² property consists of a living room with a sofa bed for one person, a well-equipped kitchen with dishwasher, 1 bedroom, and 1 bathroom and can therefore accommodate 3 people.Additional amenities include a TV, air conditioning as well as a washing machine.The highlight of this accommodation is its private outdoor area with a balcony.A shared outdoor area, consisting of a pool and an outdoor shower, is also available for your use.Enjoy relaxing mountain views while preparing a healthy ...
fra kr 1 366 / natt

Priser og tilgjenglighet

Aktuelle priser for ferieboliger på Menorca

kr 2 761til 8 apr - 15 apr
kr 4 103 årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
Gjennomsnittlig pris per uke

Aktuell tilgjengelighet for ferieboliger på Menorca

20%til 8 apr - 15 apr
29% årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Ferieboliger på Menorca

Store leiligheter med basseng

Menorca er den trivelige lillesøsteren til Mallorca. Her finner man mye av det samme når det gjelder natur og kultur, men Menorca har bare en brøkdel av turismen i forhold til storebror Mallorca. Øya er blant annet kjent for sine steiner eller megalitter og har såpass sjelden naturlandskap at Unesco har plassert øya på sin verdensarvliste. Selv om øya ser relativt få turister er det enkelt å finne seg en rimelig ferieleilighet her, særlig i nærheten av Ciutadella de Menorca i vest og Punta Prima i sørøst.

Vidunderlige ferieboliger for familier

Menorca kan blant annet friste med vidunderlige feriehus med hage og badebasseng og god plass til en stor familie. Her finner man også leiligheter med direkte utgang til badebassenget og gjestehus sentralt plassert med balkong der man kan se på livet i gatene nedenfor. De fleste ferieboliger kommer med internett og mulighet for selvhusholdning og det er gjerne bar og restaurant like i nærheten. Kort avstand til stranden er nærmest en selvfølge på Menorca.

Navnet Menorca betyr faktisk den mindre øya, der Mallorca betyr den større øya. Det snakkes forøvrig Katalansk på begge øyene.

Plassering og orientering

Direkte fly fra Norge

Selv om Menorca opplever langt færre turister enn naboøya Mallorca, er det enkelt å komme seg dit fra Norge. Norwegian flyr direkte fra Oslo til Menorca i sesongen og det går også charterfly fra flere destinasjoner her i nord. Passer ikke det er det langt flere muligheter hvis du tar fly til for eksempel Barcelona og bytter der. Det går også ferjer mellom de to øyene og også til fastlandet dersom man skulle ønske å ta sjøveien.

Samme milde klima som Mallorca

Det er ikke store forskjellen i klima mellom Mallorca og Menorca. Det betyr varme somre og milde vintre. I høysesongen er det sjeldent man ser en eneste sky på himmelen og gradestokken når ofte 30 varme grader og over. Om vinteren er det mest vanlig med 15 til 20 plussgrader. Været i vinterhalvåret er litt mer overskyet og det kan komme en regnskur, men snø er sjeldent.

Det dramatiske landskapet langs sjøen på Menorca
Det dramatiske landskapet langs sjøen på Menorca

Aktiviteter for reisende

Menorca for sol og badeliv

Menorca er en øy perfekt for deg som ønsker å slappe av på stranden. Menorca har mer enn 100 små badeviker som har klart vann og fin sand. Det finnes selvsagt også flere større strender, og den aller lengste er stranden Platja Som Bou, som ligger ved byen Alaior. Den sammenlignes ofte med stranda på Alcudia på Mallorca, men mange faste reisende mener den på Menorca er enda finere.

By, natur og lokal kultur på Menorca

Menorca er på ingen måte like turistifisert som Mallorca og derfor kan man her komme mye nærmere inn på lokalbefolkningen. Her finner du sjarmerende gamle byer med trange gater og landsbyer der fiskerne fortsatt dominerer strendene. Du vil også oppleve å sitte på samme restaurant som lokalbefolkningen. Og, selv om øya ikke er så stor, er store arealer avsatt til nasjonalpark, som er perfekt for deg som vil vandre i bilfritt miljø.

Havnen i Mahon på Menorca
Havnen i Mahon på Menorca
1. Opplev de flotte strendene

På Menorca kan man finne seg et strandparadis helt for seg selv. Nord på øya, med dramatiske omgivelser, ligger Platja Tortuga, som også kalles den turkise stranden. Den er bare tilgjengelig med båt eller til fots. I sør finner du Cala en Turqueta, som består av flere små badeviker og det er bare å velge. Det spesielle i dette området er at vannet er krystallklart og fargen skifter mellom turkis og smaragdgrønt.

2. Utforsk de mange småbyene

Ciutadella er øyas gamle hovedstad. Den har en sentrumskjerne bestående av trange gater og med et godt utvalg av lokale restauranter i den hyggelige byhavna. Punta Prima i sørøst kan skryte av å ha en flott sandstrand midt i byen, i tillegg til en lang strandpromenade med en fantastisk utsikt. Fornells er i utgangspunktet en flott naturhavn i nord. Den tiltrekker seg både seilbåter og surfere på grunn av de supre vindforholdene. Hovedstaden Mahón har en spektakulær beliggenhet og her ligger faktisk den nest største dypvannshavn i verden.

3. En natur i verdensklasse

Menorca har fått en plass på Unescos verdensarvliste på grunn av sin natur. Allerede i 1993 ble Menorca oppført som et biosfærereservat på grunn av sitt unike økosystem med våtmarker, huler, innsjøer og myrer. Her finner man over 200 forskjellige typer fugler og 1000 arter av planter, 60 av disse artene er utrydningstruet. Her finner man også en stor samling megalitt-monumenter. Dette tyder på en svært tidlig menneskelig aktvitet på øya. Dette er nå en nasjonalpark.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter på MenorcaBooking.com Feriehus og leiligheter på Menorca
Airbnb Feriehus og leiligheter på MenorcaAirbnb Feriehus og leiligheter på Menorca
Vrbo Feriehus og leiligheter på MenorcaVrbo Feriehus og leiligheter på Menorca
Bookiply Feriehus og leiligheter på MenorcaBookiply Feriehus og leiligheter på Menorca
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter på MenorcaFeWo-direkt Feriehus og leiligheter på Menorca
Abritel Feriehus og leiligheter på MenorcaAbritel Feriehus og leiligheter på Menorca
HRS Feriehus og leiligheter på MenorcaHRS Feriehus og leiligheter på Menorca
500+ til
  1. Feriehus og leiligheter
  2. Spania
  3. Menorca