Finne Feriehus og leiligheter på Sørlandet

Høydepunkter på Sørlandet

  • Mye sol og mildt klima
  • Tilrettelagt for barnefamilier
  • Norges største attraksjon for barn, Dyreparken
  • Mange andre aktiviteter for barn
  • Sjarmerende småbyer

Den beste Feriehus og leiligheter på Sørlandet

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Vatnestrøm, Birkenes
Feriehus • 80 m² • 3 Soverom
4,5
Feriehus på stor, rolig tomt i nærheten av Oggevann. Området har mange øyer, sund og lune viker. Nyt sommerkveldene ved vannet med grilling, fiske og bading. Oggevann har et padleparadis med 70 km kystlinje. Innsjøen er også flott for sykling og fiske fra land og båt. Her kan du oppleve idyllen i kontakt med naturen og dyrelivet! Besøk friluftsmuseet Iveland & Vegusdal bygdemuseum og se den 1000 år gamle eika Mollestadeika, Norges tredje største tre. Det er en bratt trapp til 1. etasje. Passasje til soverom 3 via soverom 2.
fra kr 307 / natt
mer...
Farsund , Agder
Feriehus • 74 m² • 3 Soverom
Koselig feriehus med to solrike terrasser og en vakker hage. Fra huset har du en vakker utsikt over Kråkenesvatnet. Feriehuset ligger 30 m fra en gård med mange dyr. Du kan fiske ørret og ål i innsjøen rett ved huset, og en robåt er tilgjengelig for deg. Omgivelsene er barnevennlige, for eksempel er det en liten sandstrand ved innsjøen. Opplev den norske naturen på turer i det omkringliggende terrenget, merkede turstier er tilgjengelig. Avslappende eller aktiv ferie? I alle fall tilbyr dette feriehuset de beste forutsetningene for en velbalansert ferie.
fra kr 524 / natt
mer...
Mandal , Agder
Feriehus • 90 m² • 3 Soverom
Bare 7 km øst for Mandal finner du dette feriehuset på en stor naturtomt rett ved vannet. Og husets egen motorbåt venter på deg utenfor døren. En ekstra motorbåt kan leies. Du kan forvente torsk, lange og sei på fiskekroken her. Det er også gode bademuligheter og et variert tur- og sykkelområde. Mandal har en rekke shoppingmuligheter og en lang sandstrand. Besøk kunstmuseet Andorsengården med egen sjøfartsavdeling. Du kan parkere bilen 200 m unna og slipper å kjøre opp til huset.
fra kr 1 480 / natt

Andre eiendomstyper på Sørlandet som kan være interessante:

Priser og tilgjenglighet

Aktuelle priser for ferieboliger på Sørlandet

kr 2 329til 8 apr - 15 apr
kr 2 128 årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
Gjennomsnittlig pris per uke

Aktuell tilgjengelighet for ferieboliger på Sørlandet

26%til 8 apr - 15 apr
31% årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Feriehus, hytter og leiligheter på Sørlandet

Ferieleilgheter på det blide sørland

Sørlandet er en landsdel som har mye mer enn Dyreparken, faktisk blir den kalt barnas landsdel. Her finner du trivelige hvitmalte sørlandsbyer og en skjærgård med koselige strender og båtliv. Overnattingsmulighetene er mange, familien kan bo i en tradisjonell hytte, et eget feriehus eller moderne leilighet, både bynært og litt mer for dere selv. Uansett er du aldri langt fra vannet og de mange opplevelsene landsdelen byr på.

Ferieboliger for barnefamilier

Utvalget av leiligheter er stort på Sørlandet og de har en tendens til å være noe rimeligere utenfor Kristiansand, i byer som Mandal, Flekkefjord og Lyngdal. Siden barna er i fokus når det gjelder ferien, er mange feriehus tilpasset de små med stort uteareale og lekeapparater. For de voksne er terrasse og grill nesten selvsagt. Feriehusene kommer i mange forskjellige størrelser, med plass til hele familien. Vil du heller bo bynært kan du bytte ut stor plass med leilighet med lett tilgang til alle fasiliteter. Eller du kan leie deg inn på en resort der alt ligger til rette for en avslappende ferie.

Landskapet på Sørlandet
Landskapet på Sørlandet

Plassering og orientering

Sommerfavoritten til mange nordmenn

Sørlandet er som navnet tilsier den sørligste delen av Norge, med landets mildeste klima og mange soltimer om sommeren. Her finner du sjarmerende småbyer og lang kystlinje og landsdelen er full av aktiviteter for hele familien. Kristiansand og Dyreparken er den største attraksjonen, men du bør ikke overse resten av Sørlandet.

Mandal - Norges sørligste by

Mandal er byen som ligger lengst sør i landet og har mye historie og kultur å by på. Byen består av gamle, hvitmalte sørlandshus i trange gater, og er kjent for sine mange festivaler og sine tallrike konserter. Faktisk går Mandal under navnet Norges Live-hovedstad, med over 300 konserter i løpet av året, mange av disse skjer om sommeren.

Sørlandet var viktig også under Viking-tiden. Historien sier at Olav Tryggvason og Einar Tambarskjelve skjøt om kapp, da med bue, på Spangereid, like før slaget ved Svolder.

Aktiviteter for reisende

Dyreparken og Kristiansand

Den største attraksjonen for barnefamilier på Sørlandet er uten tvil Dyreparken og tilhørende Badeland. Disse får besøk av en million mennesker årlig. Dyreparken har mer enn 150 forskjellige dyrearter fra hele verden. Du kan også besøke Kardemomme by og bli med på tokt sammen med Kaptein Sabeltann. Dyrene på Kutoppen og i Hakkebakkeskogen kan også oppleves i Dyreparken, som er åpen hele året.

Badeland med garantert varmt vann

Selvsagt kan du på en varm sommerdag finne mange strender og viker som er perfekt for soling og bading med barna. Men, skulle været ikke slå helt til, er det ingen grunn til å fortvile. Sørlandet kan friste med varmt badevann hele året. Her finner du intet mindre en fire innendørs badeland, som er garantert fritt for ting som brennmaneter og tang. Sørlandets badeland kan du finne i Kristiansand, Lyngdal og på Hovden.

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
1. Barnas Dyrepark ved Lindesnes

Barnas Dyrepark må ikke forveklses med storebroren i Kristiansand. Dette er et mindre og mer intimt senter der man kan oppleve nærkontakt med gårdsdyr som sauer, geiter, kaniner, hester, gjess og mange andre. Barnas Dyrepark har også en større fugleavdeling og lekelåve med troll, aktiviteter og en liten teaterscene, samt mye mer.

2. Få med deg en festival i Mandal

Her er det mange å velge mellom: Heilt Sør er øl, mat og musikkfestival med fokus på det lokale. MandalJazz er for deg som liker jazz i sentrum. Den mest kjente er kanskje Skalldyrfestivalen med mat og musikk for sjømatglade mennesker.

3. Mineralparken i Evje

Er du steingal? Da er mineralparken noe for deg og resten av familien! Her er det bygd opp et besøkssenter basert på en imponerende steinsamling, både inne og ute. Innendørs i fjellet kan du oppleve det som beskrives som verdens vakreste steiner! Ute er det mange morsomme aktiviteter. Steinbutikken har smykker og skulpturer i hopetall.

4. Klatring nær Mandal

Adventure Norway tilbyr klatring og rapellering for alle aldre. Fjellet er utstyrt med bolter slik at klatringen blir sikker, og du får følge av kompetent personell. Du finner løyper av ulik vanskelighetsgrad, så dette passer for alle aldersgrupper. Rapellering er også moro der man tar seg ned en bratt fjellside ved hjelp av tau. På området finner du også en taubane som går tvers over elven.

5. Norges sørligste punkt

Helt sør i Norge finner man Lindesnes fyr. Dette er Norges eldste fyr, opprinnelig fra 1656. Her kan hele familien besøke Norges sørligste punkt og samtidig utforske fyr- og sjøfartshistorien i en fantastisk utsikt. Rundt fyret er det også flere merkede turløyper.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter på SørlandetBooking.com Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Airbnb Feriehus og leiligheter på SørlandetAirbnb Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Vrbo Feriehus og leiligheter på SørlandetVrbo Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Bookiply Feriehus og leiligheter på SørlandetBookiply Feriehus og leiligheter på Sørlandet
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter på SørlandetFeWo-direkt Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Abritel Feriehus og leiligheter på SørlandetAbritel Feriehus og leiligheter på Sørlandet
HRS Feriehus og leiligheter på SørlandetHRS Feriehus og leiligheter på Sørlandet
500+ til
  1. Feriehus og leiligheter
  2. Norge
  3. Sørlandet