Feriehus og leiligheter i Sørlandet

Feriehus og leiligheter i Sørlandet

Søk blant 711 boliger på Sørlandet!

Den beste Feriehus og leiligheter på Sørlandet

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
Feriehus til 4 Personer i Åmli , Agder
Feriehus til 4 Personer i Åmli , Agder, Bilde 1
Feriehus til 4 Personer i Åmli , Agder, Bilde 2
Feriehus til 4 Personer i Åmli , Agder, Bilde 3
Feriehus til 4 Personer i Åmli , Agder, Bilde 4
mer...
Åmli , Agder
Feriehus • 50 m² • 2 Soverom
8,7
(3 vurderinger)
Dette er en komfortabel villmarkshytte. Hytta ligger ved siden av en gård (N34687). Området har et rikt dyreliv. Det er merkede turstier i fjellet hvis du vil utforske den fantastiske naturen. Kanopadling er inkludert, og det er gode muligheter for kano og kajakk i området. Tilgang til badet fra utsiden. Besøk tettstedet Åmli, som blant annet byr på Dølemomarkedet. Gå langs Sentrumsloipe, som blant annet passerer Elvarheim Museum, hvor du kan se utstillinger om jakt og fangst, samlinger av kniver og utstoppede dyr, og et fiolinverksted. I nærheten av N34687.
fra kr 320 / natt
Feriehus til 4 Personer i Skålevik, Kristiansand
Feriehus til 4 Personer i Skålevik, Kristiansand , Bilde 1
Feriehus til 4 Personer i Skålevik, Kristiansand , Bilde 2
Feriehus til 4 Personer i Skålevik, Kristiansand , Bilde 3
Feriehus til 4 Personer i Skålevik, Kristiansand , Bilde 4
mer...
Skålevik, Kristiansand
Feriehus • 55 m² • 2 Soverom
8,0
Flott feriehus beliggende på strandtomt på Flekkerøy. Nydelig utsikt over fjorden. 50 m2 åpen terrasse med gode utemøbler og grill. Flott bryggeanlegg ved vannet, deles med N36328 og N36329. Barnevennlige badeplasser og gode fiskemuligheter fra land eller båt. 15 km til Kristiansand med mange attraksjoner. Ta f.eks. med hele familien på tur til dyreparken i Kristiansand eller til Agder naturmuseum og botanisk hage. Nabo: 25 m.
fra kr 959 / natt
Feriehus til 4 Personer i Farsund , Agder
Feriehus til 4 Personer i Farsund , Agder, Bilde 1
Feriehus til 4 Personer i Farsund , Agder, Bilde 2
Feriehus til 4 Personer i Farsund , Agder, Bilde 3
Feriehus til 4 Personer i Farsund , Agder, Bilde 4
mer...
Farsund , Agder
Feriehus • 35 m² • 4 Personer
Unikt feriehus med fantastisk beliggenhet rett ved rullesteinstranden på Lista. Fra feriehuset har du en vakker utsikt over sundet og lange rullesteinsstrender så langt øyet kan se. Huset er ideelt for de som ønsker å besøke området for vindsurfing eller fiske. Det er imidlertid også gode muligheter her for å utforske og slappe av i nærområdet. Bratte trapper til badet i kjelleren. Verdt et besøk er den pittoreske kystbyen Farsund, som har rundt 20 offentlige trapper på grunn av sin kuperte beliggenhet, hvorav den eldste dateres tilbake til slutten av 1700-tallet.
fra kr 388 / natt

Andre ferieideer og eiendomstyper på Sørlandet som kan være interessante

Priser og tilgjenglighet

Aktuelle priser for ferieboliger på Sørlandet

kr 2 089til 1 jun - 8 jun
kr 2 206 årlig gjennomsnitt
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
Gjennomsnittlig pris per uke

Aktuell tilgjengelighet for ferieboliger på Sørlandet

47%til 1 jun - 8 jun
44% årlig gjennomsnitt
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Høydepunkter på Sørlandet

  • Mye sol og mildt klima
  • Tilrettelagt for barnefamilier
  • Norges største attraksjon for barn, Dyreparken
  • Mange andre aktiviteter for barn
  • Sjarmerende småbyer

Feriehus, hytter og leiligheter på Sørlandet

Ferieleilgheter på det blide sørland

Sørlandet er en landsdel som har mye mer enn Dyreparken, faktisk blir den kalt barnas landsdel. Her finner du trivelige hvitmalte sørlandsbyer og en skjærgård med koselige strender og båtliv. Overnattingsmulighetene er mange, familien kan bo i en tradisjonell hytte, et eget feriehus eller moderne leilighet, både bynært og litt mer for dere selv. Uansett er du aldri langt fra vannet og de mange opplevelsene landsdelen byr på.

Ferieboliger for barnefamilier

Utvalget av leiligheter er stort på Sørlandet og de har en tendens til å være noe rimeligere utenfor Kristiansand, i byer som Mandal, Flekkefjord og Lyngdal. Siden barna er i fokus når det gjelder ferien, er mange feriehus tilpasset de små med stort uteareale og lekeapparater. For de voksne er terrasse og grill nesten selvsagt. Feriehusene kommer i mange forskjellige størrelser, med plass til hele familien. Vil du heller bo bynært kan du bytte ut stor plass med leilighet med lett tilgang til alle fasiliteter. Eller du kan leie deg inn på en resort der alt ligger til rette for en avslappende ferie.

Landskapet på Sørlandet
Landskapet på Sørlandet

Plassering og orientering

Sommerfavoritten til mange nordmenn

Sørlandet er som navnet tilsier den sørligste delen av Norge, med landets mildeste klima og mange soltimer om sommeren. Her finner du sjarmerende småbyer og lang kystlinje og landsdelen er full av aktiviteter for hele familien. Kristiansand og Dyreparken er den største attraksjonen, men du bør ikke overse resten av Sørlandet.

Mandal - Norges sørligste by

Mandal er byen som ligger lengst sør i landet og har mye historie og kultur å by på. Byen består av gamle, hvitmalte sørlandshus i trange gater, og er kjent for sine mange festivaler og sine tallrike konserter. Faktisk går Mandal under navnet Norges Live-hovedstad, med over 300 konserter i løpet av året, mange av disse skjer om sommeren.

Sørlandet var viktig også under Viking-tiden. Historien sier at Olav Tryggvason og Einar Tambarskjelve skjøt om kapp, da med bue, på Spangereid, like før slaget ved Svolder.

Aktiviteter for reisende

Dyreparken og Kristiansand

Den største attraksjonen for barnefamilier på Sørlandet er uten tvil Dyreparken og tilhørende Badeland. Disse får besøk av en million mennesker årlig. Dyreparken har mer enn 150 forskjellige dyrearter fra hele verden. Du kan også besøke Kardemomme by og bli med på tokt sammen med Kaptein Sabeltann. Dyrene på Kutoppen og i Hakkebakkeskogen kan også oppleves i Dyreparken, som er åpen hele året.

Badeland med garantert varmt vann

Selvsagt kan du på en varm sommerdag finne mange strender og viker som er perfekt for soling og bading med barna. Men, skulle været ikke slå helt til, er det ingen grunn til å fortvile. Sørlandet kan friste med varmt badevann hele året. Her finner du intet mindre en fire innendørs badeland, som er garantert fritt for ting som brennmaneter og tang. Sørlandets badeland kan du finne i Kristiansand, Lyngdal og på Hovden.

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
1. Barnas Dyrepark ved Lindesnes

Barnas Dyrepark må ikke forveklses med storebroren i Kristiansand. Dette er et mindre og mer intimt senter der man kan oppleve nærkontakt med gårdsdyr som sauer, geiter, kaniner, hester, gjess og mange andre. Barnas Dyrepark har også en større fugleavdeling og lekelåve med troll, aktiviteter og en liten teaterscene, samt mye mer.

2. Få med deg en festival i Mandal

Her er det mange å velge mellom: Heilt Sør er øl, mat og musikkfestival med fokus på det lokale. MandalJazz er for deg som liker jazz i sentrum. Den mest kjente er kanskje Skalldyrfestivalen med mat og musikk for sjømatglade mennesker.

3. Mineralparken i Evje

Er du steingal? Da er mineralparken noe for deg og resten av familien! Her er det bygd opp et besøkssenter basert på en imponerende steinsamling, både inne og ute. Innendørs i fjellet kan du oppleve det som beskrives som verdens vakreste steiner! Ute er det mange morsomme aktiviteter. Steinbutikken har smykker og skulpturer i hopetall.

4. Klatring nær Mandal

Adventure Norway tilbyr klatring og rapellering for alle aldre. Fjellet er utstyrt med bolter slik at klatringen blir sikker, og du får følge av kompetent personell. Du finner løyper av ulik vanskelighetsgrad, så dette passer for alle aldersgrupper. Rapellering er også moro der man tar seg ned en bratt fjellside ved hjelp av tau. På området finner du også en taubane som går tvers over elven.

5. Norges sørligste punkt

Helt sør i Norge finner man Lindesnes fyr. Dette er Norges eldste fyr, opprinnelig fra 1656. Her kan hele familien besøke Norges sørligste punkt og samtidig utforske fyr- og sjøfartshistorien i en fantastisk utsikt. Rundt fyret er det også flere merkede turløyper.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

500+ til