Finne Feriehus og leiligheter på Sørlandet

Høydepunkter på Sørlandet

  • Mye sol og mildt klima
  • Tilrettelagt for barnefamilier
  • Norges største attraksjon for barn, Dyreparken
  • Mange andre aktiviteter for barn
  • Sjarmerende småbyer

Den beste Feriehus og leiligheter på Sørlandet

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Åmli , Agder
Feriehus • 123 m² • 4 Soverom
4,5
(2 vurderinger)
Velkommen til høyfjellet og dette herlige feriehuset. Med panoramautsikt ut over de fine omgivelsene rundt, kan dere nyte late og fine feriedager fra feriehuset. For den fiskeinteresserte inviterer dette området på et veldig spennende fiske i etter sprelsk ørret i fjellvannene. I sesong er det perfekt å sanke både sopp og bær her også. Det anbefales å legge ut på fine fotturer der dere kan se de fine fossefallene og bekkefarene i dette området. Vinterstid byr dette området på et herlig vinterlandskap med oppkjørte langrennsløyper. Hillestadheia er et av de områdene i Norge som er mest snøsi...
fra kr 968 / natt
mer...
Lindesnes , Agder
Feriehus • 165 m² • 5 Soverom
3,1
(2 vurderinger)
Velkommen til et flott feriehus med beliggenhet i nærheten av Lindesnes, fastlands-Norges sørligste punkt. Feriehuset er koselig innredet med behagelig møblering. Huset kan også by på innendørs svømmebasseng og badstue. Perfekt for deg som ønsker å ta deg en dukkert i løpet av ferien, men også for barna i familien. Etter en lang og aktiv dag kan dere nyte kvelden i badstuen med noe godt i glasset. Feriehuset ligger fint til på en høyde, med nydelig utsikt over omgivelsene rundt. Det er heller ikke langt ned til vannet, hvor man kan starte dagen med et forfriskende bad eller en fisketur. Her...
fra kr 1 113 / natt
mer...
Tveitvatnet, Åmli
Feriehus • 180 m² • 5 Soverom
I Tovdalens vakre landskap, omkranset av fredelig norsk natur på sitt beste, finner dere dette koselige feriehuset. Feriehuset er fint innredet med god plass til å samle hele familien eller vennegjengen i ferien. Det passer godt til to familier på ferie sammen. Her kan dere kose dere rundt spisebordet og nyte mange timer i badebassenget.Utenfor døra finner dere et stort og fint uteområde med bålpanne og god plass til utelek for store og små.Feriehuset ligger uforstyrret til i et skogsområde kun 50 meter fra Fosslaugfossen og Tveitvatnet. Her er det gode, barnevennlige bademuligheter ved en ...
fra kr 1 092 / natt

Other property types på Sørlandet that might be interesting:

Priser og tilgjenglighet

Ferieutleiepriser på Sørlandet

kr 1 885til 10 des - 17 des
kr 1 842 årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Gjennomsnittlig pris per uke

Tilgjengelighet for ferieutleie på Sørlandet

47%til 10 des - 17 des
48% årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Feriehus, hytter og leiligheter på Sørlandet

Ferieleilgheter på det blide sørland

Sørlandet er en landsdel som har mye mer enn Dyreparken, faktisk blir den kalt barnas landsdel. Her finner du trivelige hvitmalte sørlandsbyer og en skjærgård med koselige strender og båtliv. Overnattingsmulighetene er mange, familien kan bo i en tradisjonell hytte, et eget feriehus eller moderne leilighet, både bynært og litt mer for dere selv. Uansett er du aldri langt fra vannet og de mange opplevelsene landsdelen byr på.

Ferieboliger for barnefamilier

Utvalget av leiligheter er stort på Sørlandet og de har en tendens til å være noe rimeligere utenfor Kristiansand, i byer som Mandal, Flekkefjord og Lyngdal. Siden barna er i fokus når det gjelder ferien, er mange feriehus tilpasset de små med stort uteareale og lekeapparater. For de voksne er terrasse og grill nesten selvsagt. Feriehusene kommer i mange forskjellige størrelser, med plass til hele familien. Vil du heller bo bynært kan du bytte ut stor plass med leilighet med lett tilgang til alle fasiliteter. Eller du kan leie deg inn på en resort der alt ligger til rette for en avslappende ferie.

Landskapet på Sørlandet
Landskapet på Sørlandet

Plassering og orientering

Sommerfavoritten til mange nordmenn

Sørlandet er som navnet tilsier den sørligste delen av Norge, med landets mildeste klima og mange soltimer om sommeren. Her finner du sjarmerende småbyer og lang kystlinje og landsdelen er full av aktiviteter for hele familien. Kristiansand og Dyreparken er den største attraksjonen, men du bør ikke overse resten av Sørlandet.

Mandal - Norges sørligste by

Mandal er byen som ligger lengst sør i landet og har mye historie og kultur å by på. Byen består av gamle, hvitmalte sørlandshus i trange gater, og er kjent for sine mange festivaler og sine tallrike konserter. Faktisk går Mandal under navnet Norges Live-hovedstad, med over 300 konserter i løpet av året, mange av disse skjer om sommeren.

Sørlandet var viktig også under Viking-tiden. Historien sier at Olav Tryggvason og Einar Tambarskjelve skjøt om kapp, da med bue, på Spangereid, like før slaget ved Svolder.

Aktiviteter for reisende

Dyreparken og Kristiansand

Den største attraksjonen for barnefamilier på Sørlandet er uten tvil Dyreparken og tilhørende Badeland. Disse får besøk av en million mennesker årlig. Dyreparken har mer enn 150 forskjellige dyrearter fra hele verden. Du kan også besøke Kardemomme by og bli med på tokt sammen med Kaptein Sabeltann. Dyrene på Kutoppen og i Hakkebakkeskogen kan også oppleves i Dyreparken, som er åpen hele året.

Badeland med garantert varmt vann

Selvsagt kan du på en varm sommerdag finne mange strender og viker som er perfekt for soling og bading med barna. Men, skulle været ikke slå helt til, er det ingen grunn til å fortvile. Sørlandet kan friste med varmt badevann hele året. Her finner du intet mindre en fire innendørs badeland, som er garantert fritt for ting som brennmaneter og tang. Sørlandets badeland kan du finne i Kristiansand, Lyngdal og på Hovden.

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
1. Barnas Dyrepark ved Lindesnes

Barnas Dyrepark må ikke forveklses med storebroren i Kristiansand. Dette er et mindre og mer intimt senter der man kan oppleve nærkontakt med gårdsdyr som sauer, geiter, kaniner, hester, gjess og mange andre. Barnas Dyrepark har også en større fugleavdeling og lekelåve med troll, aktiviteter og en liten teaterscene, samt mye mer.

2. Få med deg en festival i Mandal

Her er det mange å velge mellom: Heilt Sør er øl, mat og musikkfestival med fokus på det lokale. MandalJazz er for deg som liker jazz i sentrum. Den mest kjente er kanskje Skalldyrfestivalen med mat og musikk for sjømatglade mennesker.

3. Mineralparken i Evje

Er du steingal? Da er mineralparken noe for deg og resten av familien! Her er det bygd opp et besøkssenter basert på en imponerende steinsamling, både inne og ute. Innendørs i fjellet kan du oppleve det som beskrives som verdens vakreste steiner! Ute er det mange morsomme aktiviteter. Steinbutikken har smykker og skulpturer i hopetall.

4. Klatring nær Mandal

Adventure Norway tilbyr klatring og rapellering for alle aldre. Fjellet er utstyrt med bolter slik at klatringen blir sikker, og du får følge av kompetent personell. Du finner løyper av ulik vanskelighetsgrad, så dette passer for alle aldersgrupper. Rapellering er også moro der man tar seg ned en bratt fjellside ved hjelp av tau. På området finner du også en taubane som går tvers over elven.

5. Norges sørligste punkt

Helt sør i Norge finner man Lindesnes fyr. Dette er Norges eldste fyr, opprinnelig fra 1656. Her kan hele familien besøke Norges sørligste punkt og samtidig utforske fyr- og sjøfartshistorien i en fantastisk utsikt. Rundt fyret er det også flere merkede turløyper.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter på SørlandetBooking.com Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Airbnb Feriehus og leiligheter på SørlandetAirbnb Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Vrbo Feriehus og leiligheter på SørlandetVrbo Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Bookiply Feriehus og leiligheter på SørlandetBookiply Feriehus og leiligheter på Sørlandet
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter på SørlandetFeWo-direkt Feriehus og leiligheter på Sørlandet
Abritel Feriehus og leiligheter på SørlandetAbritel Feriehus og leiligheter på Sørlandet
HRS Feriehus og leiligheter på SørlandetHRS Feriehus og leiligheter på Sørlandet
500+ til
  1. Feriehus og leiligheter
  2. Norge
  3. Sørlandet