Finne Feriehus og leiligheter i Hovden

Høydepunkter i Hovden

 • Lang vintersesong
 • Kompakt turiststed
 • Masse aktivitet om sommeren
 • Fotturer i høyfjellet
 • Den største skidestinasjonen på Sørlandet

Den beste Feriehus og leiligheter i Hovden

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Hartevatnet, Bykle
Ferieleilighet • 90 m² • 3 Soverom
Velkommen til en ferie i dette vakre feriehuset i Hovden.Leiligheten er velutstyrt og har en koselig stue hvor dere kan samles for å diskutere dagens aktiviteter. På kveldene kan dere slappe av med brettspill og god mat.Ferieboligen har en sentral beliggenhet. Det er en restaurant bare en kort spasertur fra leiligheten hvis du vil spise middag der i løpet av ferien. I nærheten finner du vakker natur som du kan utforske til fots eller på sykkel. Du kan også fiske godt her og ta en forfriskende dukkert flere steder. På regnfulle dager kan du besøke svømmebassenger i nærheten.Gled deg til en a...
fra kr 1 434 / natt
mer...
Hartevatnet, Bykle
Feriehus • 200 m² • 7 Soverom
Du har funnet et godt, solid feriehus som inviterer deg til å tilbringe vakre dager utendørs. Heisen går opp hit hele året. På regnfulle dager er veien til badeplassen kort. Her bor du i et område rikt på dyreliv og planter, som har flere gode fiskevann å by på både oppe på vidda og nede i dalen. På varme sommerdager byr innsjøene også på gode bademuligheter. Det er flotte stier for sykling og rulleski samt merkede turstier. Besøk den gamle trekirken (1619) i Bykle. Tettstedet Hovden har flere gode restauranter og kafeer. Bygdene Bykle og Hovden ligger i Setesdal, hvis kulturtradisjoner stå...
fra kr 1 297 / natt
mer...
Hartevatnet, Bykle
Feriehus • 130 m² • 4 Soverom
Velkommen til et vakkert feriehus på fjellet i naturskjønne omgivelser i Hovden Huset har store og solrike terrasser, ideelt for lyse morgener med lange frokoster. I "fjellhagen" kan du nyte koselige grillkvelder. Om sommeren har området vakker natur og flotte turstier fra fjellandsbyen Hovden. Her kan du leie båter og sykler, bade eller fiske ørret (husk fiskekort). Området rundt er flott å utforske på sykkel, dra på sykkelturer eller dagsturer på sykkel. Du kan også ta en hyggelig spasertur i Haukelisenteret. På regnværsdager kan badelandet i Hovden være et godt alternativ. Om vinteren by...
fra kr 2 128 / natt

Priser og tilgjenglighet

Aktuelle priser for ferieboliger Hovden

kr 3 180til 8 apr - 15 apr
kr 2 305 årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Gjennomsnittlig pris per uke

Aktuell tilgjengelighet for ferieboliger Hovden

23%til 8 apr - 15 apr
49% årlig gjennomsnitt
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Hytter og ferieleiligheter på Hovden

Moderne feriehus på fjellet

Hovden ligger øverst i Setesdalen og er den største destinasjonen for de som vil gå på ski i denne delen av Norge. Hovden passer også fint på sommeren, for turer på høyfjellet og en aktiv ferie. Det er godt utvalg av overnatting i området, der man har satset på store feriehus, som passer for større vennegrupper og selvsagt for hele familier, eller to

Feriehus som har plass til alle

De kommer selvsagt i forskjellige størrelser, men mange av hyttene man finner på Hovden må beskrives som store. Her finner du feriehus som har plass til både en og to familier, til og med tre familier, uten at man trenger å gå oppå hverandre. Ferieleilighetene har som oftest både peis for innekos om vinteren, hagemøbler for å slikke sol i påsken og grill for å nyte lange sommerkvelder. Utsikten får du med på kjøpet her oppe på høyfjellet.

Folkemusikeren Hallvard Bjørgum utbrøt «Dette er som Tutankamon!» da han åpnet Hovden Jernvinnemuseum for noen år siden.

Plassering og orientering

Den største skidestinasjonen på Sørlandet.

Hovden ligger øverst i Setesdalen omtrent halvveis mellom Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Området er lett tilgjengelig via E134 fra Oslo og Haugesund/Bergen og fra Kristiansand via riksvei 9. Her kjører også Setesdalekspressen, som korresponderer med Haukeliekspressen fra både øst og vest, så hit kommer du også enkelt uten bil.

Lang vintersesong

Skisesongen varer lenge på Hovden og du er garantert snø hele vinteren gjennom. Hovden ligger akkurat i skillet mellom sør, øst og vest i Norge og klimaet er litt kjøligere enn Østlandet men det er ikke fullt så mye nedbør som på vestlandet. Om sommeren kan dagene være gode og varme, men det er behagelig å ta på seg en jakke på kvelden.

Fjelllandskapet på Hovden
Fjelllandskapet på Hovden

Aktiviteter for reisende

Kompakt vinterdestinasjon

Hovden er en av de viktigste skidestinasjonene i Norge, og den største i denne delen av landet. Området har et moderne alpinsenter og milevis med langrennsløyper. Selve Hovden tettsted er kompakt og har gode overnattingsmuligheter, med kort vei til bakker og løyper, og til andre aktiviteter og fasiliteter som butikker og spisesteder.

Mye aktivitet også om sommeren

Vinteren er den viktigste sesongen, men også sommeren er herlig på Hovden, med mange fine fiskevann og ikke minst turstier i høyfjellet. Toppturer er en populær aktivitet for hele familien. Det er en annerledes opplevelse enn langs havet, men fjellvann er faktisk populære for de som ønsker å bade. Det er også lagt til rette for aktiv ferie på Hovden, som tilbyr aktiviteter som kulphopping, terrengsykling, elvesnorkling og elgsafari. Du kan også bli med på guidede fjellturer. Museum er det også i området, blant annet det relativt nye Norsk Jernvinnemuseum.

Sommeren på Hoveden
Sommeren på Hoveden

Topp 3 ting å gjøre på Hovden

1. Gå på ski!

Hovden tilbyr hele 170 kilometer med langrennsløyper om vinteren. Dette er alt fra skogsløyper til høyfjellsløyper, fra lavlandet til majestiske fjell. Alle løypene blir preparert daglig i sesongen. Hovden Alpinsenter har bakker som er tilpasset alle nivåer. Flere av nedfartene er flombelyste for kveldskjøring.

2. Badeland for en pause fra alpinbakkene

Kanskje ikke det du tenker først på på høyfjellet, men her kan du bade året rundt, både inne og ute. Hovden Badeland & Spa er et paradis for barn i alle aldre og tilbyr forskjellige bassenger og aktiviteter. Det kanskje mest eksotiske er utendørsbassenget, som også er åpent om vinteren. Så, selv i 30 minus kan du svømme i vannet ute under åpent himmel. Vannet holder 30 plussgrader.

3. Utforsk Byklestigen

Like sør for Hovden og Bykle ligger Byklestigen. Dette var fram til slutten av 1800-tallet den eneste veien inn til området fra sør. Veien går opp fjellsiden og var svært farefull i gamle dager. I dag er det ikke så farlig for stigen er restaurert, men det er likevel en spektakulær tur. Lang veien er det satt opp informasjonsskilt med illustrasjoner. Byklestigen er åpen året rundt, men du bør være svært forsiktig når det er kommet snø og is. Sett av minst 45 minutter for å oppleve Byklestigen.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter i HovdenBooking.com Feriehus og leiligheter i Hovden
Airbnb Feriehus og leiligheter i HovdenAirbnb Feriehus og leiligheter i Hovden
Vrbo Feriehus og leiligheter i HovdenVrbo Feriehus og leiligheter i Hovden
Bookiply Feriehus og leiligheter i HovdenBookiply Feriehus og leiligheter i Hovden
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter i HovdenFeWo-direkt Feriehus og leiligheter i Hovden
Abritel Feriehus og leiligheter i HovdenAbritel Feriehus og leiligheter i Hovden
HRS Feriehus og leiligheter i HovdenHRS Feriehus og leiligheter i Hovden
500+ til
 1. Feriehus og leiligheter
 2. Norge
 3. Sørlandet
 4. Agder
 5. Aust-Agder
 6. Hovden