Finne Feriehus og leiligheter i Provence

Høydepunkter i Provence

  • Både Alpene og Middelhavet
  • Lange sandstrender
  • Solrik og varm sommer
  • Store og små byer
  • Kultur og historie

Den beste Feriehus og leiligheter i Provence

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Bonnieux, Luberon
Feriehus • 80 m² • 3 Soverom
3,7
(5 vurderinger)
This cottage in the picturesque hilltop village of Bonnieux, set on one of the most beautiful streets and built in stone dating back to the 12th century over looking the Luberon valley, provides an ideal base for visiting various local attractions. The regional park of Luberon represents a paradise for ramblers and offers plenty of paths for walking and hiking.In nearby Apt there is a large Saturday market to explore. Quaint little alleys, with vaulted passage ways, arcades of houses and lined with shops, restaurants and cafes give one a real feeling of Provence. After a short drive there i...
fra kr 526 / natt
mer...
Salon-De-Provence, Aix-En-Provenceregionen
Feriehus • 110 m² • 2 Soverom
4,4
(34 vurderinger)
Kjærlig og komfortabelt innredet feriehus. Et ideelt sted for å utforske Provence. Det ligger like utenfor bygda på en felles hagetomt på ca 800 kvadratmeter. Du har en utsiktsbeskyttet terrasse på landet, hvor du kan lene deg tilbake etter en innholdsrik dag og nyte kveldssolen. Salon-de-Provence ligger mellom Aix-en-Provence og Marseille, og er best kjent som hjemmet til Nostradamus. Her skrev han sine berømte profetier på 1300-tallet. Verdt å se er St. Michel-kirken, rådhuset, klokketårnet og mosefontenen, symbolet på byen. Utflukter til nærliggende Camargue (40 km), til festivalbyen Aix...
fra kr 856 / natt
mer...
Gassin, Draguignanregionen
Feriehus • 65 m² • 3 Soverom
This residential park, with 15 hectares of grounds with pines, is 5 km away from Saint-Tropez and 1.5km from the first beaches. The accommodations consist of small wooden villas in the American style, very comfortable and perfectly insulated. Each villa has a large terrace and a private garden with trees and flowers, giving the whole the look of a small village, with many footpaths meandering in a Mediterranean garden. There are two types of villas: standard (FCV365) and comfortable (FCV366-368 with stove, dishwasher and microwave), ideal for a family stay. Pet on request: 40EUR /stay. Cot ...
fra kr 918 / natt

Priser og tilgjenglighet

Ferieutleiepriser Provence

kr 2 073til 10 des - 17 des
kr 2 910 årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Gjennomsnittlig pris per uke

Tilgjengelighet for ferieutleie Provence

51%til 10 des - 17 des
54% årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Feriehus og ferieleiligheter i Provence

Tradisjonelle ferieleiligheter i vakker natur

Provence er en region i Sør-Frankrike, som strekker seg fra Middelhavet til Alpene. Her finner man både strender og skisteder, spennende storbyer og sjarmerende landsbyer, verdenskjente attraksjoner og ukjente perler, alt i en ramme av et dramatisk landskap. Ferieleiligheter i Provence finner du både langs kysten og inne i landet, med en overvekt av tilbud i nærheten av verdensarvbyen Avignon og langs de mange badebyene ved Middelhavskysten.

Franske leiligheter som passer hele familien

Dette er en populær region både for franskmenn og utlendinger og utvalget i ferieboliger er derfor stort. Du kan enkelt finne en leilighet som passer deg og familien. Her kan du blant annet bo i en barnevennlig ferieleilighet i en liten landsby ved havet, med kort vei til stranden. Eller du kan ha et feriehus for deg selv med hage og basseng nær en av de mange sjarmerende landsbyene i Provence. På listen over rimelig overnatting finner du også moderne leiligheter sentralt i storby, rom i gjestehus, flotte villaer og til og med bondegårder.

De som bor i Provence kalles provencalere og snakker faktisk sitt eget språk, provencalsk, som er i slekt med fransk.

Plassering og orientering

Det mest populære reisemålet i Frankrike

Provence og Cote d'Azur er den mest besøkte delen av Frankrike og har derfor gode transportforbindelser både til Norge og resten av verden. Nice er en by som har hyppige flyavganger til norske flyplasser og også Marseille er det enkelt å fly til. Det går hurtigtog TGV til så og si alle franske byer, så Paris er også et alternativ å fly til og så kan du suse avgårde i 300 kilometer i timen til Middelhavskysten. Det går også tog til Italia, Tyskland, Sveits og Storbritannia. For de som vil kjøre selv fra Norge blir det et valg mellom raske motorveier gjennom Tyskland og Frankrike eller spektakulær natur gjennom Sveits.

Ordentlig Middelhavsklima

Provence ligger ved Middelhavet og sør for Alpene så sommeren er garantert varm og solrik. I innlandet er det ikke uvanlig med opp mot 40 grader, men det er som oftest en avkjølende bris langs kysten. Om vinteren kan været mer beskrives som en norsk sommer, altså med opp mot 20 grader og litt nedbør, men ikke mye. I innlandet kan det ligge litt snø på bakken på morgenen i januar, men det forsvinner fort når sola kommer opp.

En koselig bakgate i Aix en Provence
En koselig bakgate i Aix en Provence

Aktiviteter for reisende

Provence for strand og sol

Det er kanskje ikke det første man tenker på når man hører Provence, men med en lang Middelhavskyst er det enkelt å finne seg en strand her. Her snakker vi om både lange sandstrender der lokalbefolkningen foretar sin kveldstur på strandpromenaden og om mindre, men mer dramatiske strender som ligger nesten uberørt mellom klipper. En by som er kjent for sine strender i en flott gamleby er Antibes. Litt lenger vest finner du kilometer lange strender i pen natur ved Cap d'Agde og Sete.

Provence for kultur og historie

Kultur og historie er nok det Provence er mest kjent for og du blir ikke skuffet hvis du besøker en av de mange fantastiske småbyene landsbyene i området. Listen over aktuelle byer er lang og alle har en gammel bykjerne full av historiske monumenter med trange gater fulle av fortauscafèer, med et eller flere torg der lokalbefolkingen slapper og snakker sammen.

Særegne lavender åkere i Provence
Særegne lavender åkere i Provence

Topp 3 ting å gjøre i Provence

1. Opplev verdensarvbyen Avignon

Avignon er kanskje den mest kjente av byene i Provence. Så er det da også en helt unik middelalderby med en spesiell historie. Gamlebyen var nemlig residens for paven, rettere sagt en av dem. I en periode i middelalderen hadde den katolske kirken tre paver og en av dem hadde sin residens i Avignon. Dette er noe av grunnen til at byen er oppført på Unescos liste over verdensarv. En annen grunn er de mange palassene og en pussig gammel bro som går ingen steder.

2. Dagstur til storbyen Marseille

Marseille er en av de største byene i Frankrike og har sine utfordringer. Men, et besøk til den gamle bydelen ved havna vil avsløre et flott strøk med mye gammel historie og utallige restauranter og spisesteder. Like ved finner man den gamle bohembydelen La Panier, som nå er pusset opp og er blitt et trendy strøk med koselige cafèer, gallerier og småbutikker.

3. Strand, natur og småby i Sete

Sète er en liten men samtidig viktig havneby, som ligger plassert på en landtunge med Middelhavet på den ene siden og en lagune på den andre. I tilegg er byen plassert rundt en høy klippeformasjon og innehar en rekke kanaler, som mange sammenligner med Venezia. Både sør og nord for sentrum finner du lange badestrender på sandbanker og naturen er i seg selv like spektakulær som gamlebyen er sjarmerende.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter i ProvenceBooking.com Feriehus og leiligheter i Provence
Airbnb Feriehus og leiligheter i ProvenceAirbnb Feriehus og leiligheter i Provence
Vrbo Feriehus og leiligheter i ProvenceVrbo Feriehus og leiligheter i Provence
Bookiply Feriehus og leiligheter i ProvenceBookiply Feriehus og leiligheter i Provence
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter i ProvenceFeWo-direkt Feriehus og leiligheter i Provence
Abritel Feriehus og leiligheter i ProvenceAbritel Feriehus og leiligheter i Provence
HRS Feriehus og leiligheter i ProvenceHRS Feriehus og leiligheter i Provence
500+ til
  1. Feriehus og leiligheter
  2. Frankrike
  3. Sør-Frankrike
  4. Provence