Finne Feriehus og leiligheter i Algarve

Høydepunkter i Algarve

  • Spektakulære strender
  • Avslappende atmosfære
  • Solrikt klima
  • Lokal mat og drikke
  • Sjarmerende gamle byer

Den beste Feriehus og leiligheter i Algarve

Gjestene er enige: disse oppholdene er høyt rangert for beliggenhet, renslighet og mer.
mer...
Algarve, Portugal
Feriehus • 325 m² • 6 Soverom
5,0
As part of our Luxury Collection, this house offers an extra degree of luxury in the form of, for example, extra space and comfort, interior design or styling, architecture, facilities or experiences. This large, traditionally-furnished villa is situated on a plot of 7500m² in a quiet country setting near Algoz. From the multiple terraces you have a breathtaking view over several valleys and the mountains of Monchique. Here you can enjoy the sun or the shade at any time of the day. It is an excellent location for hikers and bird watchers, as nature trails start from your very own garden. Go...
fra kr 2 062 / natt
mer...
Algarve, Portugal
Villa • 6 Pers. • 3 Soverom
4,3
(7 vurderinger)
Casa Luana is a lovely single storey villa situated in the elevated area of Cerro d'Aguia, which overlooks the colourful Albufeira Marina below. This three bedroom villa is light and airy, and offers comfortable accommodation for a relaxing escape to the Algarve. It is well equipped and includes air-conditioning in all of the bedrooms, as well as Wi-Fi internet access and satellite television. Outside there is a delightful covered terrace and brick-built barbecue, perfect for dining alfresco whilst admiring the views to the ocean. Both the marina and the popular Old Town of Albufeira can be...
fra kr 918 / natt
mer...
Algarve, Portugal
Leilighet • 100 m² • 2 Soverom
4,5
(70 vurderinger)
Denne leiligheten har en veldig god beliggenhet, fordi det er innen gangavstand fra Sao Rafael stranden, fantastisk! Den ligger i en liten og veldig hyggelig park med lavhus i tre etasjer. Det er vakkert lagt ut: fra april til november finner du et ekte hav av blomster her. Du holder deg innen gangavstand fra det felles svømmebassenget, hvis du ikke vil gå til stranden ... Denne leiligheten ligger i første etasje, og du har ingen naboer over. Den har en nydelig overbygd terrasse med vakker havutsikt. Stuen er lett og romslig, og kjøkkenet er fullt utstyrt, soverommene har komfortable senger...
fra kr 515 / natt

Other property types i Algarve that might be interesting:

Priser og tilgjenglighet

Ferieutleiepriser Algarve

kr 1 670til 10 des - 17 des
kr 2 325 årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Gjennomsnittlig pris per uke

Tilgjengelighet for ferieutleie Algarve

58%til 10 des - 17 des
57% årlig gjennomsnitt
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Prosent av tilgjengelige utleieobjekter

Feriehus og ferieleiligheter på Algarvekysten

Trivelige leiligheter ved sol og sjø

Spektakulær natur, rimelige priser og milevis med strender lokker mange til Algarvekysten, helt sør i Portugal. Dette er Europas utpost med sin helt egen kultur og historie, med utsøkt mat og drikke i koselig små landsbyer der Atlanterhavet møter Middelhavet. Ferieleiligheter kommer i mange størrelser og utgaver langs hele sørkysten av landet, med en overvekt rundt perlene Faro og Albufeira. Her kan du bo i alt fra tradisjonelle gjestehus til moderne ferielandsbyer.

Ferieboliger for familier og par

Algarve byr på både store villaer og intime rom på gjestehus og alt imellom. Her kan du overnatte i selvbetjente og typiske feriehus på Algarvekysten med flere badebassenger og hager. Mange leiligheter har balkong med utsikt over havet og stranden, og generelt er alle ferieleiligheter tilrettelagt for familier, gjerne med air condtion og eget kjøkken. Eller du kan bo i et tradisjonelt gjestehus der frokosten står på bordet hver morgen. Albufeira og Lagos er to av favorittene blant nordmenn og ligger begge langs kysten, men det finnes også ferieboliger i innlandet og i andre mindre byer.

Faro ble rammet av jordskjelv og en påfølgende tsunami i 1775, men sandbankene utenfor byen stopper bølgene fra de verste ødeleggelsene.

Plassering og orientering

Klassiske hus på Algarvekysten
Klassiske hus på Algarvekysten
Algarve, i utkanten av Europa

Algarve ligger helt på sørspissen av Portugal og lenger sørvest i Europa er det ikke mulig å komme. Heldigvis er det enkelt å komme hit med fly fra Norge. Det er Faro som er hovedstaden på Algarvekysten. Der finner man også den internasjonale flyplassen, som har flere forbindelser til norske byer, særlig om sommeren. Fra Faro går det billige lokaltog til alle de viktigste badebyene langs kysten. Det går også hurtigtog til Lisboa og andre byer i Portugal, mens Spania nås enklest med buss.

En solrik perle ved Atlanterhavet

Algarvekysten har 300 soldager i året og om sommeren er du nærmest garantert fint vær. Temperaturen er alltid god sammenlignet med Norge og beliggenheten ved Atlanterhavet gjør at det ofte blåser en behagelig avkjølende bris på varme sommerdager. Den samme vinden kan føre til litt regn og kuling om vinteren, men det varer sjelden lenge og selv i januar er det ofte sol og 15 til 20 grader. Badetemperaturen i havet er veldig god på sommeren.

Aktiviteter for reisende

Prisbelønte strender og spennende natur

Det er mange strender på Algarvekysten og de skiller seg ofte positivt ut fra typiske sydenstrender. Årsaken er den dramatiske naturen med spektakulære klippeformasjoner, særlig vest for Albufeira. En vandretur langs havet anbefales både sommer og vinter og med gode vindforhold er dette et mekka for surfere. Du finner også mer klassiske strender, som den sju kilometer lange Praia de Falesia ved Albufeira, perfekt for barnefamilier.

Kultur og historie

Portugal generellt og Algarve spesiellt var lenge utenfor det gode selskap, blant annet på grunn av beliggenheten omgitt av havet og Spania. Men, det betyr også at området har bevart mye av sitt særpreg og unike atmosfære. Arkitekturen er helt spesiell og her finner du mye god lokal mat og drikke. Prisene er de laveste i Vest-Europa, selv om Portugal etterhvert er blitt et ganske moderne land, med infrastruktur på høyde med andre europeiske land. I de mange pene småbyene går likevel livet videre som det har gjort i århundrer.

Topp 5 ting å gjøre på Algarvekysten

1. Opplev de unike strendene

På Algarvekysten finner man noen gylne, fabelaktige klippeområder hvor naturkreftene har gjort fjell til imponerende klippeformasjoner med vakre strender nedenfor. Her har havet gravd ut dype kløfter og små sandstrender forbundet av tunneler. Noen eksempler er strendene Praia de Alvor og Tres Irmaos.

2. Utforsk gamlebyen i Faro

Selv om Faro er hovedstaden på Algarvekysten består gamlebyen av små lave hus i tradisjonell stil. De trange gatene er fotgjengervennlige og her finner du mange små butikker og cafèer i forskjellige farger. Ikke glem å besøke den vakre katedralen.

3. Lokal mat og drikke

Det portugiske kjøkkenet er basert på tradisjoner og lokale råvarer. Nærheten til Atlanterhavet gjør at fisk og skalldyr er en viktig ingrediens. Men, her finner man også mat som er inspirert av både det fjerne Østen og Afrika. Man må jo huske at portugiserne i lang tid var store sjøfarere og tok med seg spennende mat til hjemlandet.

4. Utflukt til hovedstaden Lisboa

Intet besøk i Portugal er komplett uten en tur innom den spesielle hovedstaden Lisboa. Dette er en storby som på mange måter er noe helt for seg selv. Fortsatt kjører eldgamle trikker av tre opp og ned i stupbratte gater og utelivet i Barrio Alta er berømt for sine mange lokale restauranter og underholdning. Her finner man også mange museèr i verdensklasse.

5. Markeder og shopping

Fortsatt er det på lokale markeder at folk kjøper fisk, frukt, grønt, klær og mye annet. Et marked som ofte trekkes fram er Mercado de Olhao, med livlig handel av krydder, delikatesser og lokale varer. I tillegg er det flere kjøpesentere der alt som er lokalt produsert er meget rimelig.

Holidu sammenligner hundrevis av nettsider for å finne din perfekte feriebolig til best mulig pris.

Booking.com Feriehus og leiligheter i AlgarveBooking.com Feriehus og leiligheter i Algarve
Airbnb Feriehus og leiligheter i AlgarveAirbnb Feriehus og leiligheter i Algarve
Vrbo Feriehus og leiligheter i AlgarveVrbo Feriehus og leiligheter i Algarve
Bookiply Feriehus og leiligheter i AlgarveBookiply Feriehus og leiligheter i Algarve
FeWo-direkt Feriehus og leiligheter i AlgarveFeWo-direkt Feriehus og leiligheter i Algarve
Abritel Feriehus og leiligheter i AlgarveAbritel Feriehus og leiligheter i Algarve
HRS Feriehus og leiligheter i AlgarveHRS Feriehus og leiligheter i Algarve
500+ til
  1. Feriehus og leiligheter
  2. Portugal
  3. Algarve